2024. április 28., vasárnap

Repertoire

2024. február 29.

Repertoire

Beküldési határidő: 2024. február 29., csütörtök - 00:00

X. Spanyolnátha Nemzetközi Küldeményművészeti Biennálé

A 2024-ben húszéves Spanyolnátha művészeti folyóirat, a Magyar Küldeményművészeti Társaság, a Herman Ottó Múzeum és tagintézménye, a Miskolci Galéria Repertoire címmel rendezi a X. Spanyolnátha Nemzetközi Küldeményművészeti Biennálét.
Társrendezők: Vidám Páva - Tompa Mihály Kultúrkert és Alkotóház, Vidám Pávai Művészeti Értéktár, Magyar Elektrográfiai Társaság / MET. 
A kiállítás nyílt, azon bárki részt vehet. A művekből az esemény méltóságához, ill. a rendező szervek koncepciójához, hangvételéhez illő módon 2024. március 27-én, a színházi világnapon válogatott kiállítás nyílik a Miskolci Színészmúzeum -Thália-ház Veres Attila Kiállítóterében. 
A repertoár azon művek összessége, amelyeket egy előadóművész vagy egy közösség (pl. színtársulat, zenekar) megtanult, begyakorolt, és bármikor elő tud adni. Műsorkészlet, mutatványtár, műsorrend. Tágabb értelemben az egyén már elsajátított, rendelkezésre álló készségeinek, tudásának együttese. 
A résztvevőket arra kérjük, hogy alkossák meg egy (vagy több) általuk választott művészeti – a színházi világnaphoz kötődően: elsősorban színházi – élményükből, élményeikből fakadó műveiket: adjanak elő saját élmény-repertoárjukból vizuálisan, a mail art nyelvén, azt adják fel postán, ill. alkossanak a témában írást, mozgóképet, s azt ímélen küldjék el. 
A tárlaton postán vagy ímélen küldött, kizárólag erre az alkalomra készült munkák vehetnek részt. Mail artnak tekintjük a postán, fedetlenül feladott két- vagy háromdimenziós műalkotásokat, és a borítékokba (ill. bármilyen csomagolásba) tett műveket is. Alakjuktól, anyaguktól függetlenül kiállítjuk a témakörhöz kötődő, ahhoz illő, bármilyen technikával készült alkotásokat. Az alkotókat arra biztatjuk, hogy a mail artok díszítő funkciójául minél több olyan postai kelléket, ill. különszolgáltatást (különleges bélyegek, elsőbbségi, ajánlott) vegyenek igénybe, melyek a látvány szerves részét képezik. A beérkező művekből válogatott kiállítás 2024 augusztus végéig tekinthető meg.
A kiállítás megnyitásáról fotódokumentációt a Spanyolnátha művészeti folyóirat  közöl. A művek a Marcelland Nemzetközi Művészeti Gyűjtemény tulajdonába kerülnek.  A Biennálén átadjuk a kiállítás fődíját: a díjazott a folyóiratban bemutatkozási lehetőséget kap, a fődíjas a Thália-házban a soron következő évben önálló kiállítást rendezhet.
A művek beérkezésének határideje: 2024. február 29. 
Postacím: 
Vass Tibor – Repertoire, X. Nemzetközi Spanyolnátha Küldeményművészeti Biennálé, 
H-3563 Hernádkak, Ifjúság u. 5. 
English