tagjaink
Tóth Kinga

 

 a Tóth Kína Hegyfalu formáció frontembere, kísérleti zenével és hangköltészettel foglalkozik. A Pannon Egyetem bölcsészkarán német bölcsész, nyelv- és irodalomtanár, a Budapesti Kommunikációs Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán mesterdiplomát szerzett, a Kodolányi János Főiskolán újságíró-lapszerkesztő és német nyelvtanár alapképzést végzett. Kutatási területei: Agresszió Ödön von Horváth drámáiban, agresszió és nyelv, művészeti kommunikáció.

Verseit, vizuális költeményeit, hangköltészeti zene- és videómunkáit többek között az Élet és Irodalom, a Kalligram, a Műút, a Tiszatáj, a Látó, a Mozgó Világ, a Palóc­föld, külföldön a Huellkurven, a tapin, a Colony és a Poetry magazin közölte.

A József Attila Kör és a Fiatal Írók Szövetségének tagja. Solitude- és Móricz Zsigmond irodalmi ösztöndíjas.

Főbb kiállításai Budapesten a Bejárat, Tat, Boulevard és Brezsnyev Galériákban, a Kegyeleti Múzeumban a Múzeumok Őszi Fesztiválján, a Művészetek völgyében, az Artplaccon; külföldön Stuttgartban a Solitude Akadémián, Bulgáriában a Ruszéi Kulturális Fesztiválon, Ausztirában az OHO centrumban;  

albumai a francia Sirano Recordsnál, a német Attentional Circuits Labelnél, az amerikai No Future kiadónál jelentek meg.

Első kötete Zsúr címmel 2013-ban a Prae gondozásában,

az All Machine német nyelven pedig 2014-ben Stuttgartban, a Solitude Akademie kiadásában jelent meg.

 

Költő-illusztrátor, zenész, tanár

 

Sárvár, 1983. január 3.

 

blog

 

tothxkinga@gmail.com

 

                                                              

 

Solitude- és Móricz Zsigmond irodalmi ösztöndíjas

Litera-díj (nyílt pályázat második díja), 2015

acsai roland

 

 

   

 

 

Budapest 1053, Károlyi M. u.16. Levélcím: Budapest 1122,Városmajor u.15. Tel/Fax: (1)201-7560 Mobil: (20)358-0164 Mail: szepiroktarsasaga@gmail.com Számla-szám: OTP 11706016-20790473 Elnök: Gács Anna Alelnökök: Kéri Piroska, Mészáros Sándor Honlapszerkesztés: Keresztes Mária