tagjaink
Blaskó Virág Márta
 
Télen születtem, december 9-én, Balassagyarmaton.
Szeretek friss havon piros tüzet gyújtani.
Polgári foglalkozásom szerint tanár vagyok.
Voltam énekes, „Ki mit tud”-os versmondó, amatőr színész és rendező.
 
Isten szabad ege alatt alkotni jó. A legtöbb versemet és mesémet láthatatlan tintával írtam. A Cserhátban nőttem fel. Fára másztam, felhőt, lepkét kergettem a dombokon.
Ma Budapesten, Zuglóban élek. Egyszer végleg elmegyek.
A szülôfalumba, csipkebokornak. Vagy madárijesztőnek.
Kedvenc ételem a méz, italom a forrásvíz. Az írás olyan természetes számomra, mint az étel és az ital. Munkáim 1985 óta jelennek meg országos és helyi lapokban, gyermekmagazinokban. Több antológiában is szerepeltem, versekkel, mesékkel, novellákkal. 1998-ban a Literra Nova Kiadó gondozásában jelent meg első önálló könyvem,
Burgonya úr és Krumpli úr címû meseregényem. 2005-ben látott napvilágot Felhőgombolyító című, gyerekeknek és felnőtteknek szóló verseskötetem a Tinta Kiadó jóvoltából; saját rajzokkal.
 
Lázár Ervin így ír a könyvről:
„Már az ismerkedés első pillanataiban elragadja az olvasót Blaskó Márta  verseinek meleg humora, derűt sugárzó bája és muzsikáló dallama. Ám tovább haladva az olvasásban egyszerre csak megvilágosodik, hogy jóval többrôl van itt szó, a költôi környezetben más aurát kapnak a szavak, elszakadnak hétköznapi röghözkötöttségüktôl, fölrepülnek.
A költő nemcsak a versírás szabályait tudja hajszálpontosan, de ismeri a szavak lelkét. A rongybaba kék, messzeséget tükröző szemében megláttatja velünk a bolygók  fényét.  
Összeköt a végtelenséggel.Gyereknek, felnőttnek jó szívvel ajánlom a Felhôgombolyítót.”

Isten időnként kivisz a pusztába, mert beszéde van velem.
„Csak akkor értjük meg a földet, ha az eget már megértettük.”

 

Író, költő

 

Balassagyarmat

   
 

vadvirag.level@gmail.com

 

2212470, 06 70 2521469

   

 

   

 

 

Budapest 1053, Károlyi M. u.16. Levélcím: Budapest 1122,Városmajor u.15. Tel/Fax: (1)201-7560 Mobil: (20)358-0164 Mail: szepiroktarsasaga@gmail.com Számla-szám: OTP 11706016-20790473 Elnök: Gács Anna Alelnökök: Kéri Piroska, Mészáros Sándor Honlapszerkesztés: Keresztes Mária