2018. március 22., csütörtök
Falussy Lilla

Falussy Lilla

1974

Író, műfordító, dramaturg

Tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, valamint a Színház -és Filmművészeti Egyetemen végezte, ahol 2009-ben doktorált. Kutatási területe a kortárs olasz dramaturgia.
2004-ben debütált drámaíróként a Debreceni Csokonai Színházban, „Metadolce” című színdarabjával, mely elnyerte a Komédium Színház drámaírói díját, valamint részt vett a Pécsi Országos Színházi Találkozó keretében megrendezett Nyílt Fórumon.
Azóta az ország jelentős színházaiban dolgozott dramaturgként. A Sopsits Árpáddal közösen írt „Bűn és Bűnhődés a rácsok mögött” című produkció elnyerte a Pécsi Országos Színházi Találkozó legjobb előadásának járó díjat.
Az olasz színházi –és irodalmi életben is bemutatkozott. 2007-ben részt vett az Autori di Roma elnevezésű írói fesztiválon, ahol olasz nyelven írt egyfelvonásosát a Teatro Elisóban olvasták fel.
Óraadóként Tanított a Pannon Egyetem Társadalomtudományi-  és Filológiai Karának Színháztudományi Tanszékén, valamint a Római Università La Sapienzán.
Számos tanulmány, novella, dráma, valamint egy regény szerzője.
Legutóbbi színházi munkája a Vígszínház Esterházy Péter: Tizenhét hattyúk című regényéből készített adaptáció, melyet Sopsits Árpád rendezett.

 


Elérhetőségek

E-mail: lillafalussy@yahoo.com

English

Hírek

A Szépíróknak is fel lehet ajánlani az 1%-ot

Ha szeretné, hogy a kortárs irodalomról ne azt gondolják az emberek, hogy elefántcsonttoronyban írják megközelíthetelen különcök, hanem lássák, hogy ezer szállal kötődik az élethez, a társadalomhoz, közös örömeinkhez-gondjankhoz; ha szeretné, hogy a színvonalas kortárs irodalom eljusson az olvasókhoz a nagy- és a kisvárosokban, a határokon belül és túl; ha szeretné, hogy az iskolákban mai írókkal találkozhassanak a diákok; ha szeretne bekapcsolódni az irodalomról, a művészetről és a közéletről szóló izgalmas beszélgetésekbe offline és online...