2019. október 15., kedd

Színek és szavak találkozása

Kiíró: Szőnyi István Múzeum, ZebegényA Szőnyi István Emlékmúzeum szépirodalmi pályázatot hirdet magánszemélyeknek ifjúsági (14 -18 év) és felnőtt (18 év felett ) kategóriában. A pályázat részletei: Egy-egy kiválasztott Szőnyi alkotáshoz várunk ver
Beküldési határidő: 2018. november 16., péntek - 00:00

A Szőnyi István Emlékmúzeum szépirodalmi pályázatot hirdet magánszemélyeknek  ifjúsági (14 -18 év) és  felnőtt  (18 év felett  ) kategóriában.

A  pályázat  részletei:   Egy-egy  kiválasztott  Szőnyi  alkotáshoz  várunk  verseket,  rövid elbeszélő műveket. A beérkezett alkotások felolvasóest keretében kerülnek díjazásra. A kiválasztott alkotások egy ideig a múzeum állandó kiállításán, az adott mű mellett is olvashatóak lesznek.

Kiválasztott képek: Asztal körül, Fázó kislány, Öreg révész, Anyaság, Ivók, Kerti pad, Danaé

A képek személyesen megtekinthetőek a múzeum állandó kiállításán, valamint facebook oldalán is: https://hu-hu.facebook.com/szonyiemlekmuzeum/ .

A  képeket  és  a  pályázattal  kapcsolatos  részleteket  kérésre  e-mailben  is  elküldjük  az érdeklődők részére.

Formai követelmények:

●    A próza műfaját választóknak terjedelmi megkötés: legfeljebb 11000 leütés szóközzel együtt. Vers esetén nincs terjedelmi megkötés.

●    A pályázó a nevét és elérhetőségeit ne tüntesse fel a pályázati anyagon, csak egy jeligét adjon meg, valamint az életkorát. A nevet, címet egy külön, zárt, a jeligével ellátott borítékban kell mellékelni, ami az eredményhirdetéskor kerül felbontásra.

●    Egy szerző csak egy pályaművel jelentkezhet.

●    Kérjük, hogy új, eddig még nem közölt alkotással jelentkezzenek. (Az internetes megjelenés is publikációnak számít!)

●    A művet gépelt formában kérjük beküldeni postai úton.

2627 Zebegény, Bartóky József út 7.

Díjazás: Könyvjutalom, publikációs lehetőségek*, nyertes pályamunkák megjelenése a múzeumban az adott festmény mellett.

Zsűritagok:

Grandpierre Atilla ( csillagász, zenész, író, költő ) Pálosné Völgyi Edit ( községi könyvtárvezető ) Tomaji Attila ( költő, irodalomtörténész ), Végh Alpár Sándor ( tárcaíró, publicista )

Pályázat meghirdetésének  időpontja: 2018. szeptember. 17.

Leadási határidő: 2018. november 16.

Eredményhirdetés, felolvasóest időpontja: 2018. december. 8. (szombat)

*A pályázó, a beérkezett pályázatával hozzájárul, hogy alkotását a Szőnyi István Emlékmúzeum, valamint fenntartója kiadványaiban, egyéb felületein, nem haszonszerzés céljából közreadhatja.

 

English