2019. március 18., hétfő

Fény a magasból

2019. március 12.

Fény a magasból

Március 20, 19.00 - Hadik Irodalmi Szalon

 
Borbély Szilárd (1963-2014) József Attila-díjas költő, író, irodalomtörténész, a Debreceni Egyetem oktatója 5 éve halt meg. Rá emlékezünk, őt idézzük meg beszélgetésben, felolvasószínházban!
 
Vendégeink:
Márton László író
Mészáros Sándor író, szerkesztő
Bárdos Deák Ágnes énekes, dalszerző
Darvas Kristóf zenész
Patkós Márton színművész
 
"Sajnos túlságosan komor és túlságosan szomorú lett mindaz, amit eddig írtam. Pedig én nem így akartam. Nem így képzeltem el, egyáltalán nem így képzeltem el. De sajnos nem adatott meg nekem a könnyű sors, pedig mindig arra vágytam. (...) Nem, én nem látok semmiféle utat. De hát ki is vagyok én? Senki. Csupán próbálok életben maradni..." (Borbély Szilárd)
 
Borbély Szilárd Nincstelenek című 2013-as regénye szinte minden irodalmi toplistán az élen végzett. A klasszikus magyar irodalom kutatójaként is ismert Borbély Szilárdnak 1988-tól közel húsz kötete jelent meg. A közönség színpadi szerzőként is ismerhette, a debreceni Csokonai Színház több darabját, drámáját bemutatta, köztük a Halotti pompa című verseskötet alapján készült színdarabot is. Borbély Szilárd számos irodalmi díjat magáénak tudhatott. Megkapta a József Attila-díjat, a Csokonai Vitéz Mihály-díjat, az Alföld-díjat. 
English