2024. április 19., péntek

Művészasztal Kováts Judittal

2018. november 22., csütörtök - 17:00, MŰvész Stúdió (Nyíregyháza, Bethlen G. u. 14.).

Művészasztal Kováts Judittal

A MŰVÉSZASZTAL 8. estje melynek különlegessége, hogy vendég ezúttal a rendezvénysorozat ötletadó háziasszonya, Kováts Judit író, akivel Király Levente, a Corvina Kiadó főszerkesztője, író, költő beszélget. + Krály Levente a beszélgetés előtt rendhagyó irodalomórát tart a Vasvári Gimnázium diákjainak.

Az est során a MEGTAGADVA és az ELSZAKÍTVA c. regényekből színpadra állított jeleneteket láthatnak az érdeklődők Kosik Anita rendezésében. Közreműködnek Pregitzer Fruzsina, Kosik Anita, Tóth Zolka és Martinkovics Máté, a Móricz Zsigmond Színház színművészei, továbbá Magyar Boglárka, Kováts Dénes, Karap Zoltán és Bartus Zoltán.

Kováts Judit Nyíregyházán élő író, szerkesztő, a Feliciter Kiadó vezetője, Príma Díjas. Novellái, regény-részletei és esszéi jelentek meg több folyóiratban, a Jelenkorban megjelent, Pusztulás című novelláját beválogatták a Körkép 2011. kiadványba (Magvető Könyvkiadó). Regényeiben a 20. század nagy történelmi traumáit dolgozza fel, vallja, hogy fontos feladatunk szembenézni múltunkkal, megismerni annak árnyoldalait is. „A regényeim főszereplői kisemberek, akiket – akár akarják, akár nem – „elsodor” a történelem. Hogy miként alakul a sorsuk, azt előre nem lehet megmondani. A hőstettek mellett mindig ott vannak a bűnök, a gyávaság, az árulás is.”

Az esemény fb-oldala

 

English