2017. március 28., kedd
Vágvölgyi B. András

Vágvölgyi B. András

1959

Író, újságíró, filmrendező, filmesztéta, politikai és kulturális kommentátor.
 

Krasznahorkai László Vágvölgyi B. Andrásról:
Vágvölgyi B. András író, újságíró, filmrendező, filmesztéta, politikai és kulturális kommentátor, a magyar kulturális rendszerváltozás egyik fontos alakja. Vágvölgyi írásainak különlegessége szinte minden esetben valami nagyon egyszerű tényre vezethető vissza, arra, hogy ért ahhoz, amiről beszél, hogy tájékozottsága a tárgyalt anyagban mindig meggyőző, hogy adatai megbízhatóak, hogy stílusban a könnyű látványos helyett a pontosat kedveli, egyszóval már a választott eszköz lefegyverez, hogy figyelmünket végképp megnyerje a választott tárggyal, ami végső soron minden szövegben ugyanaz az ijesztően szánalmas alak, az, akit - ki tudja milyen joggal - már alteregónknak mondanak, az aljasul aktuális, a múltját jövőjében fölzabáló történelmi állat, a nagy, a névtelen, a félelmetes alattvaló.

vagesz@t-online.hu

 


English

Hírek

Március 15. alkalmából kitüntetett Szépíró-tagok

Magyarország Babérkoszorúja díjat kapott Kabdebó Tamás József Attila-díjas író, költő, műfordító; Petőcz András József Attila-díjas író, költő.

Kiemelkedő irodalmi – költői, írói, műfordítói, irodalomtörténészi – tevékenysége elismeréseként József Attila-díjban részesült: Lovas Ildikó

Munkásságáért  a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét kapta Győri László költő, író.

 

Gratulálunk kitüntetett Szépíró-társainknak!