2018. március 21., szerda
Noth Zsuzsánna

Noth Zsuzsánna

1950

Író, költő
1950. február 14-én születtem Óbudán. Burokban, amit, mint a Kis Gömböcöt, a bábaasszony felvágott és kimentett belőle. Ettől fogva nevezhetem magamat szerencsésnek. Humán beállítottságom ellenére közgazdasági technikumot végeztem. Ezen a száraz, rögös pályán botladoztam évtizedekig. 23 éves korom óta írok verset és prózát. Leginkább a lecsúszott egzisztenciájú emberek sorsa foglalkoztat, róluk szólnak regényeim.
1978 óta publikálok. Könyveim a Masszi és a Napkút Kiadónál, verseim,  novelláim, rövidprózáim, kritikáim, szociográfiám, monodrámám  az ÚjÍrásban, az Új Aurórában, a Mozgó Világban, a Somogyban, a Holnapban az Élet és Irodalomban, a Szivárványban, a Kurázsiban, az Emberi Hangban, a Dunatükörben, a Klárisban, a Poliszban és a Napútban jelentek–jelennek  meg.

 

 

 

Művei

Verseskötetek:

Utószezon, 1988
Feledkezz sustorgó imába,1989
Festünk, 1990

 

Regények:

Kettőspont, 1992
Cickánycikcakk, 2001
Anya cömemel – Punkpaletta, 2006
FILMpendülések, 2008
Rozmárrengések   (gobelinregény), 2010.
Zebegényi szivárvány,  2012.
Párban Pannással, 2013.

 

 

 

 

 

Díjai

 


Elérhetőségek

E-mail: zsuzsanna.noth@freemail.hu

http://www.napkut.hu

English

Hírek

A Szépíróknak is fel lehet ajánlani az 1%-ot

Ha szeretné, hogy a kortárs irodalomról ne azt gondolják az emberek, hogy elefántcsonttoronyban írják megközelíthetelen különcök, hanem lássák, hogy ezer szállal kötődik az élethez, a társadalomhoz, közös örömeinkhez-gondjankhoz; ha szeretné, hogy a színvonalas kortárs irodalom eljusson az olvasókhoz a nagy- és a kisvárosokban, a határokon belül és túl; ha szeretné, hogy az iskolákban mai írókkal találkozhassanak a diákok; ha szeretne bekapcsolódni az irodalomról, a művészetről és a közéletről szóló izgalmas beszélgetésekbe offline és online...