2018. december 14., péntek

MEGSEMMISÜLT VERSEK

Kiíró: litera.hu
Beküldési határidő: 2017. szeptember 30., szombat - 23:59

Litera irodalmi portál az Arany János-emlékévben és 15. születésnapja évében Megsemmisült versek címen nyílt pályázatot hirdet, melynek legjobbjait jutalmazza.

Ez alkalommal verseket várunk Arany János stílusában, olyan strófában és verselésben, amelyek lehetőség szerint Arany életművében előfordulnak. A versek hosszúsága minimum 14, maximum 100 soros lehet.

A pályázók feladata (a meghívásos pályázathoz hasonlóan) Arany János megsemmisült szerelmes és/vagy erotikus verseinek játékos rekonstruálása. Szólhatnak e művek feleségéhez, Ercsey Juliannához, és mindazokhoz a nőkhöz, akikről irodalomtörténészek joggal feltételezik, hogy Aranyból titokban romantikus érzelmeket váltottak ki, de íródhatnak képzelet szülte, fiktív asszonyokhoz és lányokhoz is, megénekelhetnek valós, vélt vagy kitalált szerelmeket.

A beküldés határideje: 2017. szeptember 30. éjfél.

A pályaműveket, kérjük, a litera@litera.hu és/vagy a litera2006@gmail.com címre küldjék el „Megsemmisült versek” tárggyal!
Eredményhirdetés: 2017. október (a győzteseket e-mailen értesítjük)

A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el. A legjobb három alkotás jutalmat kap, és megjelenik a Literán. A vállalkozás saját oldalán beérkezési sorrendben olvashatóak lesznek a pályaművek (a Jegyzetek rovatban), valamint minden, a pályázattal kapcsolatos hír és további, Arany Jánossal és az Arany-évvel kapcsolatos írások.

Követelmények: 
– Csak meg nem jelent művet fogadunk el (internetes közösségi oldalakon és blogokon publikált írásokat sem).
– A pályázat feltéleleit nem teljesítő és határidőn túl érkezett műveket nem áll módunkban elfogadni. 
– Kérjük, tartózkodjanak a direkt párt- és aktuálpolitikai tartalmaktól. Minden más tekintetben a Litera Alapelveiben megfogalmazott szabályok érvényesek.
– Egy pályázó csak egyetlen művet küldhet be valós emailcímről, saját néven.

Felhívjuk figyelmüket, a projektoldalon megjelentetett pályaműveket nem szerkesztjük, helyesírásukat nem javítjuk. Mivel minden pályázót nem tudunk az eredményről értesíteni (csak a győzteseket), kérjük, figyeljék a Litera oldalát és a Facebookon elérhető oldalunkat.

DÍJÁTADÁS

A Litera-díjat és a nyílt pályázat díjait az idei őszi Margó Irodalmi Fesztiválon adjuk át, nagyszabású születésnapi rendezvényünkön, a Teslában.

Kíváncsian várjuk a pályaműveket!

A Litera szerkesztősége

 

-- 

Nagy Gabriella
06-30-4357306

 

English