2018. szeptember 22., szombat

Közéleti slam poetry és dalíró pályázat

Kiíró: Diákfeszt szervezői csapata
Beküldési határidő: 2016. augusztus 25., csütörtök - 00:00

Pályázatot hirdetünk íróknak, költőknek, slammereknek, zenekaroknak dalok, slamek írására két kategóriában

Elérhetőség: diakfeszt@gmail.com
Pályázók köre: bárki, aki érdeklődik a felvetett témák iránt
Nevezési díj egyik kategóriában sincsen!

I. Dal
Várjuk feltörekvő és profi zenekarok jelentkezését is pályázatunkra. Olyan dalokat várunk, melyek kritikus szemlélettel viszonyulnak a következő négy aktuális közéleti kérdés egyikéhez (vagy egyszerre akár többhöz is):
- a magyar közoktatási rendszer hibái
- a korrupció kérdése
- a magyar egészségügy helyzete
- az általános szegénység kérdése Magyarországon
Nem fontos a stúdióminőség, inkább az üzenetre koncentráljatok! A pályázaton preferáljuk a magyar nyelvű dalokat, de az se baj, ha angolul alkottok. Az elkészült dalok YouTube linkjét a diakfeszt@gmail.com email címre kérjük elküldeni a zenekar vagy énekes nevével, illetve elérhetőségével együtt legkésőbb augusztus 25-ig. A zsűri ezután eredményt hirdet, és a legjobb dalok előadóit meghívjuk a Diákfeszt zenei-közéleti fesztiválra, melyet szeptember első két napján tartunk a Margitszigeten, hogy ott is adják elő a nyertes dalukat. A legjobbak díjazásban részesülnek. Emellett egy közönségszavazás keretei közt kiválasztjuk, hogy melyik dal kapja a Diákfeszt Himnusza 2016 megtisztelő címet.

II. Slam poetry
Várjuk amatőr és profi slammerek jelentkezését is országos versenyünkre, melyet szeptember első két napján tartunk a Diákfeszt zenei-közéleti fesztivál keretei közt a Margitszigeten. Olyan szövegeket várunk, melyek kritikus szemlélettel viszonyulnak a következő négy aktuális közéleti kérdés egyikéhez (vagy egyszerre akár többhöz is):
- a magyar közoktatási rendszer hibái
- a korrupció kérdése
- a magyar egészségügy helyzete
- az általános szegénység kérdése Magyarországon
A versenyre összesen 17 férőhely van, emellett fenntartunk 6 Open Mic-os helyet is. A helyek feltöltése jelentkezési sorrendben történik. Jelentkezni lehet diakfeszt@gmail.com email címen a név (ha van művésznév), elérhetőség, illetve a választott műsorszám (verseny vagy Open Mic) megadásával augusztus 25-ig. A legjobbak díjazásban részesülnek.

English

Hírek

BALASSI MŰFORDÍTÓI NAGYDÍJ

Ünnepélyes díjátadó 2018. szeptember 27-én csütörtökön, 17 órakor