2018. április 22., vasárnap

MISZJE Workshop

2017. március 1.

2017. március 3. 10 óra 1091 Budapest Üllői út 25. III. emelet 320-as terem 

 

 

Tisztelt Tagunk! Tisztelt Jogosultunk! 

Kedves Érdeklődők! 

A Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület ismét nyílt napot hirdet. Célunk a programmal a résztvevők szerzői jogi ismereteinek gazdagítása, a MISZJE működésének bemutatása és egyedi szerzői jogi esetek megvitatása. 

Dr. Pogácsás Anett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog-és Államtudományi Karának egyetemi segédmunkatársa az irodalmi művek szerzői jogi védelméről tart majd előadást. 

Dr. Sándor Eszter Anita, Egyesületünk jogásza a MISZJE sajátosságaival ismerteti meg a közönséget. 

Tagjaink és jogosultjaink saját, levélben elküldött problémás eseteivel, szerzői jogi kérdéseivel Dr. Grad-Gyenge Anikó, a Károli Gáspár Református Egyetem Állam-és Jogtudományi Karának tanszékvezető asszonya, egyetemi docense, a Pro Art Szövetség tanácsadója és nem utolsó sorban a MISZJE elnökségi tagja fog foglalkozni a nyílt nap keretében. 

A workshop során korábban el nem küldött esetekkel sajnos nem áll módunkban foglalkozni! 

Program: 

10:00-10:10 Csepregi János (MISZJE, irodavezető) köszöntője 

10:10-10:40 Dr. Pogácsás Anett (PPKE JÁK, egyetemi segédmunkatárs) tart előadást "A gép forog, az alkotó pihen"? -az irodalmi művek szerzői jogi védelme címmel 10:40-11:00 Dr. Sándor Eszter Anita (MISZJE, jogász) tart előadást „A MISZJE működése” 

címmel 11:00-11:20 Szünet 11:20-13:00 Dr. Grad-Gyenge Anikó (KRE ÁJK tanszékvezető, egyetemi docens, Pro Art 

Szövetség tanácsadó, MISZJE elnökségi tag) válaszol az előre megküldött kérdésekre A programon való részvétel ingyenes. 

Megtisztelő jelenlétére számítunk! 

Kollár Árpád,a MISZJE igazgató dr. Sándor Eszter Anita, főszervező

English

Hírek

A Szépíróknak is fel lehet ajánlani az 1%-ot

Ha szeretné, hogy a kortárs irodalomról ne azt gondolják az emberek, hogy elefántcsonttoronyban írják megközelíthetelen különcök, hanem lássák, hogy ezer szállal kötődik az élethez, a társadalomhoz, közös örömeinkhez-gondjankhoz; ha szeretné, hogy a színvonalas kortárs irodalom eljusson az olvasókhoz a nagy- és a kisvárosokban, a határokon belül és túl; ha szeretné, hogy az iskolákban mai írókkal találkozhassanak a diákok; ha szeretne bekapcsolódni az irodalomról, a művészetről és a közéletről szóló izgalmas beszélgetésekbe offline és online...