2018. október 20., szombat

15 éves a Litera

2017. október 17.

15 éves a Litera

A Litera irodalmi portál 15. születésnapi rendezvénye 2017. október 20-án, pénteken 20 órakor a Tesla Klubban, amelyen sor kerül az idei Litera-díj és további díjak átadására is.

 

A Litera.hu Arany János megsemmisült szerelmes és erotikus verseinek játékos rekonstruálására kérte a költőket. Arany pajzán verseit megírta és felolvassa: Babiczky Tibor, Karafiáth Orsolya, Keresztesi József, Judit Ágnes Kiss, Kukorelly Endre, Lövétei Lázár László, Mesterházi Mónika, Szabó T Anna, Varró Dani és Vörös István.
Konferanszié: Litkai Gergely.
Látvány és zene: Vj Unflyable / Dj Lee'n'gum (Vajna Balázs).

A fergetegesnek ígérkező est után kerül sor a díjátadó ceremóniára, melyen a meghívásos pályázat legjobbja átveszi a Litera-díjat, a nyílt pályázat három első helyezettje pedig különdíjakban részesül.

 

Az esemény fb-oldala

English

Hírek

Déry-díj 2018

A magyar irodalmi élet egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező szakmai elismerését vehette át Danyi Zoltán, író, költő, Mán-Várhegyi Réka író, szerkesztő, valamint Mariarosaria Sciglitano műfordító. A Déry Tibor özvegyének végakarata alapján létrehozott díj az irodalmi élet kimagasló alkotóit jutalmazza. A kitüntetést az Artisjus székházában adták át október 18-án